برای گرفتگی عضلات چه کنیم؟

تاریخ انتشار : 24 مرداد 1402 | آخرین به روز رسانی : 11 دی 1402
برای گرفتگی عضلات چه کنیم؟

سلامت عضلات باعث افزایش قدرت و انعطاف‌پذیری بدن می‌شوند و نقش بسیار مهمی در عملکرد روزانه ما دارند. گرفتگی عضلات یک مشکل شایع است که به‌طورمعمول به علت تنش یا آسیب در آن‌ها رخ می‌دهد. این وضعیت می‌تواند باعث تورم، درد و محدودیت در نواحی متأثر شود، که در نتیجه فعالیت‌های روزانه ما را تخت تاثیر قرار می‌دهد. در این مقاله از کلینیک فیزیوتراپی سایا، به بررسی علل، علائم و درمان گرفتگی عضلات خواهیم پرداخت. امیدواریم برای شما مفید و کاربردی باشد.

 

پیشنهاد مطالعه مقاله برای گرفتگی عضلات کمر چه کنیم؟

علت گرفتگی عضلات بدن

همان‌طور که اشاره شد گرفتگی بدن می‌تواند عملکرد طبیعی فرد را مختل کند و در طولانی‌مدت زندگی او را تحت تاثیر قرار دهد. آگاهی از علت این بیماری باعث می‌شود که برنامه روزمره خود را به‌گونه‌ای تنظیم کنید تا در نهایت دچار گرفتگی عضلات بدن نشوید. از این رو در ادامه به معرفی برخی از مهم‌ترین دلایل گرفتگی عضلات بدن می‌پردازیم:

 فعالیت بدنی شدید

 انجام فعالیت‌های ورزشی خارج از توان بدن شما می‌تواند باعث آسیب دیدن عضلات و در نتیجه گرفتگی آن‌ها شود. با توجه به این موضوع بهتر است، برنامه تمرینی خود را متناسب با شرایط بدنی خود انتخاب کنید تا درنهایت دچار گرفتگی عضلات و آسیب‌های بعدی نشوید.

 کمبود آب و نمک

کمبود آب و نمک در بدن می‌تواند به نقص الکترولیتی و تنگی عضلانی منجر شود و به‌عنوان یک عامل برای گرفتگی عضلات عمل کند. درصورتی‌که ورزشکاری هستید، باید مطمئن شوید که بدنتان به اندازه کافی آب و نمک را دریافت کرده و در غیر این صورت از روش‌های مناسب برای جبران آن استفاده کنید.

عامل التهابی

 برخی از بیماری‌ها و شرایط پزشکی می‌توانند علتی برای گرفتگی عضلات باشند، از جمله التهاب مفاصل، عفونت عضله‌ها، آرتروز، فیبرومیالژی و غیره. درصورتی‌که شما شک دارید که عاملی غیرعادی ممکن است در پشت گرفتگی عضلات شما باشد، بهتر است یک پزشک متخصص مشاوره بگیرید.

 عملکرد استخوانی نادرست

 فرم نادرست بدن، ضعف در استخوان‌های بدن می‌تواند منجر به گرفتگی عضلات شود. اصلاح فرم و قوام عضلانی و مراجعه به فیزیوتراپیست می‌تواند برای رفع این مشکل مفید باشد

توصیه می‌شود درصورتی‌که گرفتگی عضلات شما مداوم است یا عملکرد روزانه شما را مختل می‌کند، بهتر است به یک پزشک یا متخصص فیزیوتراپی مراجعه کنید تا تشخیص دقیق و درمان صحیح را برای شما تعیین کنند.

 برای گرفتگی عضلات چه بخوریم ؟

 برای گرفتگی عضلات چه بخوریم ؟

تا این قسمت از مقاله به دلایل گرفتگی عضلات اشاره کردیم، در این قسمت می‌خواهیم راجع به مواد غذایی صحبت کنیم که التهاب عضلات را کاهش می‌دهند یا باعث بهبود آن می‌شوند. از این رو برای پاسخ به سوال برای گرفتگی عضلات چه بخوریم؟ می توانید مطالب ادامه را بررسی کنید.

 مصرف آب کافی

بهتر است روزانه مقدار مشخصی آب معمولی و آب‌میوه‌ بنوشید تا بدن خود را به‌خوبی هیدراته نگه‌دارید. هیدراته شدن باعث از بین رفتن نمک و سموم اضافی از بدن می‌شود و از گرفتگی عضلات جلوگیری می‌کند.

 مصرف مواد غذایی ضد التهاب

برای تسکین دردهای ناشی از گرفتگی عضلانی می‌توانید مصرف مواد غذایی ضد التهاب، مانند ماهی‌های چرب مانند سالمون و تن ماهی، روغن زیتون، سیر، زنجبیل، زعفران و میوه‌های آنتی‌اکسیدان را در برنامه غذایی خود قرار دهید. این مواد بهترین گزینه برای گرفتگی عضلات پا هستند. شما با مصرف این مواد در کوتاه‌ترین زمان ممکن به نتیجه دلخواه می‌رسید

مصرف مواد غذایی حاوی پروتئین

 پروتئین در ساخت و نگه‌داری عضلات و همچنین درمان گرفتگی عضلات پا بسیار مفید هستند. بنابراین، می‌توانید مواد غذایی مانند ماهی، گوشت، مرغ، تخم‌مرغ، لوبیا، نخود و ترکیبات دیگری که حاوی پروتئین باشند را در رژیم غذایی خود بیشتر کنید.

مصرف مواد غذایی حاوی مواد معدنی و ویتامین‌ها

 مواد معدنی مانند کلسیم موجود در لبنیات، سبزیجات تاریک رنگ، آجیل و میوه‌های هسته‌دار خانواده آلبالو و منیزیم موجود در بادام، تخمه و دانه‌های کامل به تقویت عضلات قوی کمک می‌کند البته مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین C مانند مرکبات، توت‌ها و گوجه‌فرنگی و ویتامین E مانند آجیل، روغن زیتون و خرما نیز می‌تواند بسیار مفید باشد.

مهم است به‌صورت کلی رژیم غذایی متنوع و متعادلی داشته باشید و با توصیه پزشک یا متخصص تغذیه خود مشورت کنید تا نیازهای خاص برای بهبود گرفتگی عضلات را بررسی کنید.

علت گرفتگی عضلات پا در خواب چیست؟

یکی از شکایت‌های شایع در بین گروه‌های سنی مختلف، گرفتگی عضلات پا در هنگام خواب است. این مورد دلایل زیادی دارد و به‌راحتی نیز بعد از مراجعه به پزشک قابل درمان است در ادامه به بررسی برخی از دلایل این عارضه می‌پردازیم:

  • کمبود مواد معدنی
  • فعالیت بدنی شدید
  • آسیب عضلانی
  • استرس زیاد
  • دلایل روحی و روانی

  علائم گرفتگی عضلات

از آن‌جایی که گرفتگی عضلات علائم مشابهی با سایر بیماری‌ها دارد بهتر است برای تشخیص صحیح بیماری در ابتدا به پزشک متخصص مراجعه کنید و در ادامه با بررسی تمام موارد درمان را شروع کنید. در ادامه به بررسی برخی از علائم گرفتگی عضلات برای آگاهی بیشتر شما می‌پردازیم:

 درد

 درد عضلانی یکی از شایع‌ترین علائم گرفتگی عضلات است. این درد می‌تواند احساس تیرکشی، تیغ‌زنی، خارش و یا سختی در عضله موردنظر باشد. برای درمان این درد بهتر است در ابتدا با پزشک متخصص مشورت کنید و درنهایت بهترین درمان را انتخاب کنید

کاهش قدرت و عملکرد

 گرفتگی عضلات خصوصاً، گرفتگی عضلات پا می‌تواند منجر به کاهش قدرت و توانایی عملکردی شما شود. به عبارت دیگر، شما ممکن است احساس درد و ناتوانی در آن عضله داشته و در عملکردهای روزمره کمی ناتوان شوید. هنگامی که با این مشکل مواجه شدید بهتر است در اسرع وقت با پزشک متخصص مشورت کنید و برای درمان این مشکل تصمیم بگیرید.

محدودیت در حرکت

 وجود گرفتگی عضلات می‌تواند منجر به محدودیت حرکت در مفصل مربوطه شود. شما ممکن است نتوانید عضله را به‌صورت معمولی متمایل کنید و حرکت‌های پرقدرت را انجام دهید. در این زمان معمولاً پزشک متخصص فیزیوتراپی را به شما معرفی می‌کند که درمان بسیار مفید و کاربردی است.

در هر صورت، اگر علائم گرفتگی عضلات شما مداوم و نگران‌کننده است، مشاوره حرفه‌ای یک پزشک متخصص به شما کمک می‌کند که این عارضه را درمان کنید. پزشک می‌تواند با توجه به علائم شما تشخیص دقیقی قرار دهد و برای شما برنامه درمانی مناسب تنظیم کند.

راهکارهایی برای درمان گرفتگی عضلات

درمان گرفتگی عضلات بستگی به علت و شدت آن دارد و البته راهکارهای درمانی را نیز باید تحت نظر پزشک متخصص شروع کنید. اگر دچار اسپاسم عضلات شدید در گام اول به آن‌ها استراحت دهید. فعالیت فیزیکی یا انجام ورزش‌های سنگین می‌تواند باعث افزایش درد و گرفتگی عضلات شما شود. بنابراین بهتر است فعالیت خود را کاهش دهید و استراحت بیشتری داشته باشید. با این وجود می‌توانید از روش‌های زیر برای کاهش درد و بهبود اسپاسم عضلات استفاده کنید.

 استفاده از یخ

 استفاده از یخ یا گرما می‌تواند برخی از علائم اسپاسم عضلات را تسکین دهد. این روش در 48 تا 72 ساعت اول بعد از گرفتگی بسیار مفید است و تا حد زیادی از تشدید گرفتگی جلوگیری می‌کند. همچنین درصورتی‌که گرفتگی عضلانی شما شدید و مزمن باشد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص صحیحی برای علت و علاج درستی برای شما قرار دهد.

استئوپاتی

استئوپاتی یک رویکرد کل‌نگر به درمان گرفتگی عضلات است که بر پیوستگی سیستم تاکید دارد. استئوپات‌ها از دستان خود برای تشخیص و درمان عدم تعادل و اختلالات عضلانی استفاده می‌کنند. از طریق تکنیک‌های استئوپاتیک، گردش خون تقویت و تنش‌ها کاهش می‌یابند و به‌آرامی عضلات، مفاصل و بافت‌ها به تعادل باز‌می‌گردانند. هدف استئوپاتی با پرداختن به علل ریشه‌ای گرفتگی عضلانی، ارتقای سلامت کلی و کاهش احتمال اسپاسم عضلانی در آینده است.

مانیپولاسیون

مانیپولاسیون که اغلب با مراقبت‌های کایروپراکتیک همراه است، شامل تنظیمات ماهرانه مفاصل و ستون فقرات است. مانیپولاسیون با حرکات کنترل‌شده و دقیق می‌تواند تحریک عصبی و تنش عضلانی که باعث گرفتگی عضلات می‌شوند، کاهش دهد. بهبود ارتباط عصبی و جریان خون ناشی از مانیپولاسیون می‌تواند به کاهش دفعات و شدت گرفتگی عضلات کمک کند.

 لیزر درمانی

لیزر درمانی از قدرت نور برای تحریک التیام سلولی و کاهش التهاب استفاده می‌کند. با اعمال طول‌موج‌های خاص نور در مناطق آسیب‌دیده، باعث آزادسازی ترکیبات طبیعی تسکین درد می‌شود و باعث ترمیم بافت می‌شود. لیزر درمانی می‌تواند به‌طور موثری گرفتگی عضلانی را هدف قرار می‌دهد و باعث تسکین و سرعت بخشیدن به روند بهبودی می‌شود.

راهکارهایی برای درمان گرفتگی عضلات

توصیه‌های کاربردی برای جلوگیری از گرفتگی عضلات در کلینیک سایا

گرفتگی عضلات یک مشکل رایج است که می‌تواند بر روی کیفیت زندگی تأثیر منفی بگذارد. برای مقابله با گرفتگی عضلات و کاهش علائم آن می‌توانید اقداماتی که در این مقاله به آن اشاره شد را امتحان کنید. توجه داشته باشید که طبق تحقیقات پزشکان فیزیوتراپی یکی از بهترین درمان‌های گرفتگی عضلات است و به شما کمک می‌کند که سلامت خود را به دست آورید.

در نهایت، درصورتی‌که علائم شما مداوم و خطرناک است، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. او می‌تواند بررسی دقیق‌تری انجام دهد و برنامه درمانی مناسب را برای شما تدوین کند. همچنین برای اطلاع زمان‌ها مشاوره و تنطیم وقت با متخصصین سایا می‌توانید با شماره 02186081671 کلینیک تماس بگیرید یا  نوبت خودتان را به‌صورت آنلاین، در کوتاه‌ترین زمان ممکن، ثبت کنید.  ما مشتاقانه منتظر خواندن پیام‌های شما در قسمت نظرات راجع به این مقاله هستیم.

دسته بندی : مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *