قطعی ترین روش درمان درد بین دو کتف + حرکات اصلاحی

تاریخ انتشار : 4 مهر 1402 | آخرین به روز رسانی : 4 اردیبهشت 1403
درمان درد بین دو کتف

درد بین دو کتف، یکی از مشکلات افراد مختلف از جمله، شاغلین، افرادی که بیشتر وقت خود را صرف کار با لپ‌تاپ می‌کنند و حتی ورزشکاران است. این درد معمولاً ناشی از نامناسب بودن آمادگی و نگهداری عضلات و ستون فقرات است که در نتیجه منجر به افزایش فشار بر روی کتف‌ها و عصب‌ها می‌شود.

با توجه به اینکه درد بین دو کتف تأثیر مستقیمی بر کارایی و کیفیت زندگی افراد می‌گذارد، روش‌های درمان این مشکل اهمیت بسیاری دارد. در این مقاله از کلینیک فیزیوتراپی سایا، به بررسی چند روش درمانی همراه با حرکات اصلاحی برای درمان بهتر این عارضه خواهیم پرداخت.

در صورت نیاز به رزرو نوبت در کلینیک سایا
از طریق لینک زیر اقدام نمایید.

رزرو نوبت

علت درد بین دو کتف

درمان درد بین دو کتف بسیار حائز اهمیت است. این درد می‌تواند به طور قابل توجهی بر کیفیت زندگی تأثیر بگذارد و عملکرد او را مختل کند. علت درد بین دو کتف معمولاً به مشکلات مرتبط با عضلات، استخوان‌ها و اعصاب در این منطقه برمی‌گردد. به طور کلی، علل متعددی می‌تواند باعث ایجاد درد بین دو کتف شود که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم:

شرایط نامناسب و علت درد بین دو کتف هنگام خواب

یکی از علت درد بین دو کتف هنگام خواب می‌تواند نشستن و خوابیدن در حالت غیر معمول و در ادامه ایجاد فشار بیش از حد بر روی عضلات کتف، عضلات گردن و نیز استخوان‌های مجاور مثل عضلات شکمی زیرین و استخوان جمجمه باشد. و درنهایت نیز فرد درد زیادی را در این ناحیه تجربه کند.

آسیب و ضعف عضلات و استخوان‌ها

 فعالیت بدنی شدید و آسیب ناشی از ضربه‌ می‌تواند باعث ضعف عضلات و استخوان‌ها در منطقه بین دو کتف شود. از این رو سعی کنید فعالیت‌هایی متناسب با ظرفیت خود انتخاب کنید تا درنهایت آسیبی به شما وارد نشود.

عوارض عدم پیگیری درد بین دو کتف

اگر علت درد بین دو کتف هنگام خواب را به‌طور تخصصی پیگیری نکنید در نهایت ممکن است بر کیفیت زندگی شما تاثیر زیادی بگذارد و فعالیت‌های روزانه شما را مختل کند. از طرفی ممکن است این درد ریشه عصبی داشته باشد، از این رو بهتر است درد در ناحیه کتف را در اسرع وقت بررسی کنید.

 محدودیت در حرکت

 درد بین دو کتف می‌تواند باعث محدودیت در حرکت کتف‌ها شود. این محدودیت نیز در نهایت ممکن است  منجر به مشکلات در انجام فعالیت‌های روزمره شخص شود و حتی در مواردی فرد نتواند فعالیت‌های روزمره خود را انجام دهد.

بیماری‌های قلبی و عروقی

 برخی بیماری‌های قلبی و عروقی مانند آنژین صدری (درد قلبی) و ناتوانی عروقی ممکن است علت درد بین دو کتف باشند. از این رو، به‌منظور تشخیص و درمان درست درد بین دو کتف، توصیه می‌شود فرد به یک پزشک متخصص معاینه شود. آن‌ها می‌توانند بر اساس علامت‌ها، عوامل ریشه‌ای، تاریخچه پزشکی و امکان تست و بررسی‌های تشخیصی دقیق‌تر، فرد را راهنمایی کنند و برنامه درمانی مناسب را تعیین کنند

ورزش برای درد بین دو کتف

ورزش برای درد بین دو کتف

ورزش برای درد بین دو کتف و استفاده از حرکات ورزشی مختلف باعث کاهش درد و گرفتگی در قسمت‌های مختلف بدن است که درد بین دو کتف نیز از این قاعده مستثنا نیست. از این رو تصمیم گرفتیم در ادامه به بررسی برخی از حرکات مفید و کاربردی ورزش برای درد بین دو کتف را معرفی نماییم.

کشش دست‌ها از پشت

برای انجام این حرکت باید روی زانوهای خود بنشینید. دست‌های خود را به پشت ببرید و سعی کنید و کف دست‌هایتان را در حالت ضربدری در هم قفل کنید. اگر نمی‌توانید دست‌هایتان را به یکدیگر برسانید می‌توانید از یک پارچه نیز کمک بگیرید. این حرکت را در صورتی که به بدن شما آسیب وارد نکنید، بین 5 الی 10 ثانیه تکرار کنید.

انجام کشش ماری

برای انجام کشش ماری، فرد باید روی زمین دراز بکشد، پاهایش را به اندازه عرض شانه‌ها باز کند و دست‌هایش را به سمت عقب ببرد. در ادامه دست‌های خود را در هم قفل کند و بدنش را از ناحیه کمر به بالا بکشد. و با نفس عمیق، این حرکت را نیز به مدت 5 الی 10 ثانیه انجام دهد.

علت درد بین دو کتف هنگام نفس کشیدن

در حالت کلی علت درد بین دو کتف هنگام نفس کشیدن، می‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. با توجه به اهمیت این موضوع و جهت جلوگیری از بیماری‌های بعدی در ادامه به اختصار به معرفی برخی از علت‌های این درد می‌پردازیم:

  •  مشکلات در عضلات و بافت‌های اطراف
  • التهاب مفصل کتف
  • ناهنجاری در ستون فقرات
  • مشکلات تنفسی

در هر صورت، برای تشخیص و درمان دقیق علت درد بین دو کتف، بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کنید تا با معاینه علت درد بین دو کتف هنگام نفس کشیدن فرد را بررسی کند.

درمان درد بین دو کتف

برای درمان درد بین دو کتف، راه‌های زیادی وجود دارد. مورد مهمی که در مورد این بیماری باید به آن توجه کنید، پیدا کردن درمان مناسب برای هر فرد است. از این رو بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید تا در نهایت فرد با بهترین برنامه، درمان خود را آغاز کند. در ادامه به بررسی برخی از راه‌های درمان به همراه حرکات اصلاحی می‌پردازیم:

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی یک روش تخصصی و غیرقابل جایگزین در درمان درد بین دو کتف است. درمان فیزیوتراپی می‌تواند با کمک تمرینات اصلاحی، تکنیک‌های دستی، ماساژ، استفاده از برخی وسایل درد در ناحیه کتف را تسهیل کند. بعضی از روش‌های فیزیوتراپی که ممکن است در درمان درد بین دو کتف استفاده شود، عبارت‌اند از:

  • تمرینات تقویت عضلات
  • تمرینات انعطاف‌پذیری
  • تمرینات تعادل و کنترل

الکتروتراپی

الکتروتراپی نیز یکی از روش‌های ترکیبی فیزیوتراپی برای درمان درد بین دو کتف است. این روش شامل استفاده از جریان الکتریکی درمانی برای تسکین درد، کاهش التهاب و بهبود عملکرد عضلات و مفاصل است. الکتروتراپی بهتر است با هدایت یک فیزیوتراپیست یا تکنسین متخصص صورت گیرد. آن‌ها قادر خواهند بود برنامه‌ای را مطابق با نیاز فرد برای او تنظیم کنند. 

درمان درد بین دو کتف

استفاده از حوله گرم

گاهی استفاده از حوله گرم، درد در ناحیه کتف را آرام می‌کند. البته این راهکار برای زمانی مناسب است درد زندگی روزانه فرد را مختل نکرده باشد. برای دردهای جدی و عمیق‌تر بهتر است به پزشک متخصص این حوزه مراجعه کنید.

دارو

با تشخیص پزشک نیز می‌توانید از داروهای کاهش درد استفاده کنید. بهتر است این داروها را طبق نظر پزشک و در زمان‌های مشخصی بخورید تا درنهایت به زندگی عادی و روزمره خود برگردید. بی‌توجهی نسبت به درد در کتف‌ها ممکن است در نهایت عوارض بیشتری در زندگی شما داشته باشد.

درمان درد بین دو کتف در کلینیک سایا

همان‌طور که اشاره شد درد در قسمت کتف‌ها می‌تواند بسیار آزاردهنده و غیرقابل‌تحمل باشد. از این رو روش‌هایی مانند، فیزیوتراپی و الکتروتراپی به عنوان روش‌های مؤثر خصوصاً در علت درد بین دو کتف هنگام خواب معرفی شده‌اند. بهتر است برنامه درمانی خود را توسط فیزیوتراپیست متخصص به صورت کاملاً شخصی‌سازی‌شده دریافت  کنید. ما با متخصصین مجرب در کلینیک سایا منتظر شما هستیم تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن برنامه درمانی برای درد در بین دو کتف شما تهیه کنیم. برای این منظور جهت اطلاع از برنامه درمانی مناسب خود و حرکات اصلاحی و ورزش برای درد بین دو کتف می‌توانید از طریق شماره 02186081671 با مجموعه سایا در ارتباط باشید. البته می‌توانید نوبتتان را به صورت آنلاین نیز از طریق راه‌های ارتباطی ثبت کنید. در قسمت نظرات منتظر خواندن دیدگاه شما راجع به این مقاله هستیم.

در صورت نیاز به رزرو نوبت در کلینیک سایا
از طریق لینک زیر اقدام نمایید.

رزرو نوبت

 

دسته بندی : مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *