10 تمرین فیزیوتراپی بعد از سکته مغزی + فیلم فیزیوتراپی سکته مغزی

تاریخ انتشار : 29 شهریور 1401 | آخرین به روز رسانی : 25 دی 1402
کاربرد فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی

سکته مغزی در واقع ناشی از نرسیدن خون و اکسیژن به مغز است و با از بین رفتن سلول‌های مغز همراه است. همین مسئله باعث می‌شود تا سکته مغزی اشخاص را دچار اختلالاتی مخصوصاً در زمینه حرکتی و راه رفتن کند.

برای بیماران سکته مغزی، تمریناتی که برای بهبود توانایی حرکتی و کنترل عضلانی انجام می‌شوند، بسیار مهم هستند. یکی از اصلی‌ترین قدم‌ها در راستای توانبخشی فیزیوتراپی برای سکته مغزی است. معمولاً پس از ارزیابی و تشخیص وضعیت بیمار، فیزیوتراپیست باید برنامه درمانی مناسبی برای بیمار تدوین کند که شامل تمرینات کاردرمانی سکته مغزی است. در برنامه درمانی باید دقت داشت که هر بیمار نیاز به وضعیت و برنامه درمانی منحصر به فردی  دارد. همچنین، مشاوره و راهنمایی‌هایی برای بیمار و خانواده‌اش برای تحمل و مقابله با این وضعیت نیز برای آن‌ها بسیار مهم است. 

در این مقاله از کلینیک سایا کاربرد فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی و فیزیوتراپی بعد از سکته مغزی را بررسی و تمریناتی را هم برای آن معرفی کرده‌ایم. پس اگر سوال درباره حرکات فیزیوتراپی برای سکته مغزی دارید، تا پایان این مقاله همراه سایا،بهترین کلینیک فیزیوتراپی باشید تا به جواب آن برسید.

در صورت نیاز به رزرو نوبت در کلینیک سایا
از طریق لینک زیر اقدام نمایید.

رزرو نوبت

فیزیوتراپی برای سکته مغزی  + فیلم فیزیوتراپی سکته مغزی

پس از سکته مغزی، اشخاص معمولاً دچار اختلالات حرکتی می‌شوند و گاهی حتی نمی‌توانند از پس کارهای روزانه‌شان بر بیایند. فیزیوتراپی برای سکته مغزی و  فیزیوتراپی بعد از سکته مغزی به عنوان یکی از مراحل مهم در درمان و توانبخشی است. هدف اصلی فیزیوتراپی برای سکته مغزی در این مرحله، بازگشت بیمار به حالت قبل از سکته مغزی و یا بهبودی در حداکثر ممکن از عملکرد و قابلیت حرکتی اوست.

در این راستا فیزیوتراپی برای سکته مغزی به فعالیت‌هایی از جمله تمرینات موثر در بالا بردن عملکرد و توانبخشی حرکتی، تقویت عضلات، بهبود تعادل و کمک به افزایش قابلیت انعطاف‌پذیری و کنترل حرکتی می‌پردازد. البته بسته به نوع و شدت سکته مغزی و تاثیر آن بر روی فرد، کن به تمرینات تنفسی و کششی یا قدرتی و استقامتی هم نیاز بشود.

 

مهم ترین دلایل و عوارض سکته مغزی

بد نیست حالا کمی هم درباره سکته مغزی بدانیم. سکته مغزی با بالا رفتن سن و وزن و کم‌تحرکی افراد ممکن است خودش را نشان دهد. البته داشتن بیماری زمینه‌ای و قلبی، بالا بودن کلسترول و فشار خون و یا اعتیاد به الکل و سیگار می‌توانند از دلایل سکته مغزی شمرده شوند.

سکته مغزی عوارضی را از خودش برای فرد به‌جا می‌گذارد که دلیل اصلی فیزیوتراپی برای سکته مغزی هم به آن‌ها ربط دارد. شخص بعد از سکته مغزی ممکن است یک طرف بدنش را حس نکند یا ضعف شدیدی در عضلاتش حس کند. همچنین شخص دچار عدم تعادل و بروز اختلال در هماهنگی اندام‌های بدنش می‌شود. حتی ممکن است در راه رفتن و حرکت بدن نیز مشکل به وجود بیاید که تمامی این عوارض نیاز به حرکات فیزیوتراپی برای سکته مغزی را برای شخص به وجود می‌آورند.

اهمیت فیزیوتراپی برای سکته مغزی

اهمیت فیزیوتراپی برای سکته مغزی

سکته مغزی یک بیماری جدی است که ممکن است باعث کاهش دامنه حرکتی کل بدن و کنترل عضلانی،  و همچنین از بین بردن تعادل و توانایی انجام فعالیت‌های روزمره شود. فیزیوتراپی برای سکته مغزی یک گام بسیار مهم در درمان توانایی حرکتی و تعادل اشخاص به حساب می‌آید. برنامه فیزیوتراپی بعد از سکته مغزی در واقع با آنالیز و ارزیابی قدرت عضله‌های اندام‌های شخص تدوین می‌شود.

اهمیت فیزیوتراپی بعد از سکته مغزی در این مرحله از درمان، بازگشت بیمار به حالت عادی و کاهش عوارض جانبی احتمالی از جمله از بین رفتن تعادل، و ضعف عضلانی است. همچنین، فیزیوتراپی می‌تواند باعث تسکین درد و بهبودی کیفیت زندگی بیمار و از بین رفتن عوارض ناشی از سکته مغزی بشود. البته یکی از وظایف اصلی فیزیوتراپیست در این مراحله ایجاد انگیزه و افزایش اعتماد به نفس فرد نیز می‌باشد.

فیزیوتراپیست با یک برنامه درست می‌تواند خاصیت انعطاف‌پذیری سیستم عصبی یا نورو پلاستیسیتی شخص را در بهبود بخشد. مخصوصاً در ماه‌های اول بعد از سکته مغزی این امر مهمی است. هچنین به دلیل حرکت کم اشخاص فیزیوتراپی برای سکته مغزی برای جلوگیری از خشک شدن و انعطاف‌پذیری مفاصل از اهمیت بالایی برخوردار است. 

حتی نحوه تمامی حرکات فیزیوتراپی برای سکته مغزی ساده شخص مثل ایستادن و راه رفتن صحیح هم به بیمار آموزش داده می‌شود. بد نیست بدانید که همین نکات به ظاهر کم اهمیت نقش مهمی را در بهبودی شخص ایفا می‌کنند. از سوی دیگر فیزیوتراپیست با تاکید بر گسترش حرکات ارادی و افزایش سرعت عمل بیمار به علاوه دقت می‌تواند تاثیر زیادی بر روند درمانی بعد از سکته مغزی بگذارد.

کاربرد فیزیوتراپی بعد بیماران سکته مغزی

شروع فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی با تهیه برنامه دقیق و شخصی‌سازی‌شده برای شخص است. نشستن، راه رفتنو  حتی دراز کشیدن هم شاید بعد از سکته مغزی برای شخص سخت شوند و هر کس باید نحوه انجام صحیح این حرکات را به خوبی آموزش ببیند. در واقع برای نوشتن یک برنامه متناسب با نیازهای بیمار برای شخص شناسایی صحیح و دقیق نقاط ضعف و قوت بیمار نیز مهم است. حتی زمان شروع به راه رفتن شخص نیز تعیین می‌شود. سکته مغزی در حقیقت باعث می‌شود که اشخاص الگوی طبیعی حرکات بدن را از یاد ببرند و اصلی‌ترین کاربرد فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی بازآموزی همین الگوها است تا شخص بتواند باری دیگر استقلال حرکتیش را به دست بیاورد.

علاوه بر این‌ها عواملی روحیه‌بخش وجود دارند که می‌توانند روند درمانی فیزیوتراپی برای سکته مغزی را سرعت بخشند. مثلاً مشارکت فعال خانواده‌ی بیمار در فرایند درمان، ارائه راهنمایی و آموزش به خانواده‌ی بیمار در مورد نحوه‌ی مراقبت از بیمار و تمرینات در منزل و تداوم درمان و ارائه اطلاعات و راهنمایی به بیمار درباره‌ی مراقبت‌های پس از درمان که می‌توانند شخص را در بهبود سریع‌تر کمک کنند. در کل، همکاری مؤثر بین بیمار، خانواده‌ی بیمار و فیزیوتراپیست می‌تواند بهبود و پیشرفت بیشتری در حین و بعد از درمان به همراه داشته باشد.

عوامل موثر بر درمان فیزیوتراپی برای سکته مغزی

برای اثرگذاری کامل فیزیوتراپی برای سکته مغزی عوامل زیر می‌توانند تاثراتی روی روند درمانی داشته باشند 

  • تاکید بر انجام دقیق برنامه تمرینی 
  • آموزش صحیح حرکات به بیمار 
  • سن و وزن بیمار
  • گذاشتن وقت برای فیزیوتراپی
  • همکاری بیمار و میزان امید به زندگی
  • انجام تمرینات در منزل با کمک خانواده 
  • اعتماد به نفس و روحیه بیمار
  • میزان توانایی مغز جهت بازسازی مجدد

تمرینات کاردرمانی برای سکته مغزی 

حرکات فیزیوتراپی برای سکته مغزی با هدف بهبود تحرک، تعادل و کاهش علائم عصبی انجام می‌شود. برای تعیین تمرینات مناسب و برنامه فیزیوتراپی دقیق باید حتماً به یک فیزیوتراپ مراجعه کرد. آنها می توانند یک برنامه ورزشی شخصی بر اساس نیازها و توانایی‌های شخص ایجاد کنند. توجه داشته باشید که تعداد تکرار حرکات به توانایی جسمانی شخص و میزان دردش بستگی دارد. در هر صورت با احساس درد باید تمرین کنار گذاشته شود. در زیر بهترین دسته‌های تمرینات تمرینات کاردرمانی سکته مغزی را معرفی خواهیم.

کاردرمانی حرکتی برای فیزیوتراپی بعد از سکته مغزی

تمرینات کاردرمانی سکته مغزی که برای بهبود حرکت و کاهش محدودیت های حرکتی استفاده می شود، مانند تمرینات خمشی و کششی اندام ها و تمرینات تعادلی. این تمرینات می تواند به بهبود تحرک و کاهش محدودیت‌های حرکتی کمک کند. همچنین به وسیله کشش و تقویت عضلات، افزایش دامنه حرکتی به دست می‌آید. مانند تمرینات کششی به کمک کش یا یک وزنه سبک می‌تواند به بهبود تحرک کمک کند.

کاردرمانی قدرت بدنی برای فیزیوتراپی بعد از سکته مغزی

تمرینات کاردرمانی سکته مغزی که برای تقویت عضلات و افزایش قدرت بدن  از آن‌ها استفاده می‌شود، مانند بلند کردن کف لگن و وزنه‌های کوچک که می‌توانند باعث تقویت عضلات و کاهش علائم عصبی بشوند.

کاردرمانی تعادلی

یکی از اصلی‌ترین مشکلات بعد از سکته مغزی از دست دادن تعادل شخص است. تمرینات کاردرمانی سکته مغزی تعادلی نیز می‌تواند باعث کاهش خطر افتادن فرد بشوند. تمریناتی مانند ایستادن روی یک پا و حرکت روی تخته تعادل که می‌توانند به بهبود تعادل شخص کمک کند.

کاردرمانی پا در فیزیوتراپی برای سکته مغزی

به دلیل کم شدن تحرک بعد از سکته مغزی معمولاً پاهای شخص خیلی ضعیف می‌شوند. راه رفتن اهمیت زیادی در روند درمانی شخص ایفا می‌کند و به همین دلیل تمرینات کاردرمانی سکته مغزی پا باید در اولویت بیمار باشد تا بتواند زود و به درستی به تنهایی راه برود. تمرینات موثر کاردرمانی را برای تقویت عضلات پا و اصلاح نحوه راه رفتن شخص بشود.

کاردرمانی دست

کاردرمانی و فیزیوتراپی بعد از سکته مغزی دست بیش‌تر شامل تمرینات بازو و تعادل دست است. آسیب سکته مغزی باعث می‌شود تا شخص توانایی گرفتن و بلند کردن اجسام و حرکات ریز دست را از دست بدهد. همچنین تمرینات بازوها نیز به شخص برای فعالیت‌های روزانه مثل لباس پوشیدن کمک بسیاری می‌کند.

 

حرکات فیزیوتراپی برای سکته مغزی

خب حال دقیقاً می‌دانید که چرا یک فرد که سابقه سکته مغزی داشته است به تمرینات کاردرمانی سکته مغزی نیاز دارد. در ادامه حرکات فیزیوتراپی برای سکته مغزی را جداگونه معرفی و اثرات آن‌ها را بررسی خواهیم کرد. این تمرینات به نحوی هستند که بتوان به راحتی آن‌ها را در خانه انجام داد.

تمرینات پا برای بیماران سکته مغزی

برای این تمرین باید لبه صندلی یا نیمکت نشست. در حالت نشسته شخص باید به آرامی یکی از پاهایش را بالا آورده و صاف کند و بعد با پای دیگر این کار را انجام بدهد. فقط شخص باید مواظب باشید که زانویش قفل نشود.

این تمرین نیز به همانند قبلی باید به صورت نشسته انجام شود فقط با این تفاوت که شخص باید پاهایش را تک تک و به آرامی به صورت صاف بالا بیاورد و به سینه‌اش نزدیک کند. 

در حالی که شخص به صورت راحت به پشت دراز کشیده باشد این تمرین‌ها انجام می‌شوند. برای انجام خم کردن زانوی 90 درجه او باید یک پای خود را بالا آورده و زانو را در وضعیت ۹۰ درجه خم کند. بعد باید یک پا پایین بیاید و پنجه پا روی زمین قرار بگیرد و پای دیگر را کمی به عقب برگرداند.

خم کردن زانو به قفسه سینه هم در همان وضعیت دراز کش راحت باید یک پا بالا آمده و به سمت قفسه سینه کشیده شود و سپس به آرامی جای پاها عوض شود.

حرکات فیزیوتراپی برای سکته مغزی

تمرینات فیزیوتراپی تعادلی برای بیماران سکته مغزی

یکی از تمرین‌های تعادلی کاردرمانی برای سکته مغزی به این صورت است که فرد باید ابتدا روی پاهایش بماند و روی پنجه پا بلند شود و روی پاشنه فرود بیاید. این حرکت باید به صورت متناوب انجام بشود

یکی دیگر از حرکات فیزیوتراپی برای سکته مغزی برای افزایش تعادل، راه رفتن به سمت عقب می‌باشد.

تمرین دیگر برای تمرینات کاردرمانی سکته مغزی تعادلی هم باید به صورت ایستاده انجام شود. به این صورت که شخص آرام پاهایش را از ناحیه لگن جمع کرده و بالا می‌آورد با زانویش زاویه‌ی 90 درجه ایجاد می‌کند.

تمرین تعادلی دیگر نیز به این صورت است که شخص می‌ایستد و پای چپش را به سمت راست پای راستش می‌برد . بعد به حالت اولیه برگشته و بعد پای راستش را به سمت چپ پای چپش می‌برد.  

تمرینات فیزیوتراپی دست برای سکته مغزی

حرکات دایره وار روی میز می‌تواند یک تمرین عالی برای افزایش دامنه حرکتی دست‌ها باشد. برای انجام این تمرین باید ابتدا دو دست را دور یک بطری کوچک قلاب کرده و بعد فکر کنید که بطری مداد است و به کمک آن با آرامی و کنترل‌شده روی میز دایره بکشید.

یک بطری آب بردارید و سر پا بایستید. آرنج‌های خود را به بدنتان بچسبانید و با بازوها یک زاویه 90 درجه تشکیل بدهید. در همین حالت دست‌های‌تان را مطابق شکل تا جایی که می‌توانید باز کنید.

آرنج خود را روی میز قرار دهید، به طوری که می‌خواهید با حریف فرضی مچ بیندازید. حال به آرامی همان دست‌ را باز و بسته کنید. اگر بطری آب هم داشتید آن را روی میز قرار دهید و با پشت دست و یا مشت آن را به هر طرفی که می‌خواهید هل بدهید.

روبه‌رویدیوار بایستید و دست‌های‌تان را در هم قفل کنید. سپس به آرامی شانه‌ها را به سمت بالا و پایین حرکت دهید به طوری که انگار قصد دارید دیوار را رنگ کنید.

 حرکات Cat-Cow  و Child Pose نیز می‌توانند کمک خوبی برای قدرت دست‌های باشند.

حرکات فیزیوتراپی برای سکته مغزی

تمرینات قدرت بدنی

یکی از اصلی‌ترین تمرین‌های بازیابی قدرت بدنی پل زدن است. پل زدن به این معنی است که راحت روی زمین دراز بکشد و با فشار دادن دست‌ها روی زمین باسن و کمر را از زمین جدا کند و در همان حالت برای لحظاتی و اگر توانایی دارد تا 30 ثانیه بماند.

شخص باید به حالت چهار دست و پا قرار بگیرد و یک دست و پای مخالف را به سمت بالا حرکت دهد و بعد با دست و پای دیگرش آن را انجام بدهد.

در حالی‌که شخص نشسته‌ است باید دو دست خود را روی یک ران قرار دهد. سپس باید تنه‌ی خود را به سمت دو دست آرام بچرخانید و تا زمانی که درد زیاد نشود این چرخش را ادامه دهید.

کاربرد فیزیوتراپی برای سکته مغزی چیست؟

بر اساس تحقیقات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، سکته چهارمین علت مرگ‌ومیر در دنیا است که سالانه بیش از 800000 نفر را به خود مبتلا می‌کند. پس از سکته مغزی، اغلب افراد در حرکت کردن، صحبت کردن یا انجام فعالیت‌های منظم مشکل پیدا می‌کنند. درحالی‌که دارو برای درمان علت اولیه سکته مغزی و گاهی اوقات عوارض ناشی از آن مفید است، فیزیوتراپی می‌تواند در درازمدت مفید باشد.

به‌عبارت‌دیگر، سکته مغزی اغلب باعث فلج شدن یک طرف بدن می‌شود، به این معنی که بیماران عملکرد یک دست و یک پا را از دست می‌دهند. در هفته‌ها و ماه‌های اول بهبودی، فیزیوتراپ‌ها با بازماندگان سکته مغزی کار می‌کنند تا این ماهیچه‌ها را تقویت و تحریک کنند. سپس زمانی که ماهیچه‌ها تقویت شدند و عملکرد سابق خود را بار دیگر به دست آوردند، فیزیوتراپی به بیماران این امکان را می‌دهد تا مهارت‌های روزمره را دوباره بیاموزند و سلول‌های سالم مغز خود را برای کنترل قسمت‌های آسیب‌دیده بدن دوباره آموزش دهند.

چه مشکلات حرکتی با فیزیوتراپی بعد از سکته مغزی درمان می‌شوند؟

انواع مشکلات حرکتی که با فیزیوتراپی بعد از سکته مغزی و انجام حرکات فیزیوتراپی برای سکته مغزی درمان می‌شوند عبارت‌اند از:

  • ضعف یا فلج در یک طرف بدنبفیزیوتارپی 
  • تغییرات در حس اندام، مانند سنگینی اندام، بی‌حسی و سوزن سوزن شدن.
  • مشکلات تعادلی
  • درد مفاصل و دررفتگی جزئی.
  • سفتی عضلانی، یا اسپاسم عضلانی معروف به اسپاستیسیتی

 

فیزیوتراپی برای سکته مغزی

چه زمانی می‌توان فیزیوتراپی سکته مغزی را شروع کرد؟

از 24 ساعت پس از سکته مغزی، پرستاران شما را تشویق می‌کنند که تا جایی که می‌توانید از جای خود بلند شوید، راه بروید یا فقط روی یک صندلی بنشینید. بنابراین از ۲۴ ساعت بعد از سکته مغزی می‌توان فیزیوتراپی را شروع کرد.

از این رو می توان گفت هر جه تمرینات فیزیوتراپی بعد از سکته مغزی را سری تر شروع کنید، به همان اندازه برای شما می تواند مفید واقع شود.

به این نکته دقت کنید که حرکات فیزیوتراپی برای سکته مغزی باید توسط فیزیوتراپ کاربلد انجام شود. 

مدت فیزیوتراپی بیماران سکته مغزی چقدر است؟

اکثر افراد مبتلابه سکته مغزی در هفته‌های اول پس از سکته به‌سرعت بهبود می‌یابند اما پس از تقریباً سه ماه، سرعت بهبودی آن‌ها معمولاً کند می‌شود. پس‌ازاین زمان، بهبودها اغلب به این دلیل اتفاق می‌افتد که ماهیچه‌های بدن فرد قوی‌تر می‌شود، نه به دلیل بهبودی از آسیب مغزی ناشی از خود سکته مغزی.

هنگامی‌که شما فیزیوتراپی بعد از سکته مغزی را شروع می‌کنید، با درمانگر اهداف و تمرینات را برنامه‌ریزی می‌کنید. شما باید تا زمانی که به این تمرینات نیاز دارید، درمان را ادامه دهید. درمان زمانی می‌تواند پایان یابد که به اهداف تعیین‌شده، مانند پیاده‌روی یا بهبود تعادل رسیده باشید. همچنین اگر درمانگر ارزیابی کند که درمان بیشتر برای شما سودی ندارد، می‌تواند به آن پایان یابد. بنابراین تعیین دقیق مدت فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی کاملاً بستگی به میزان آسیب بدن و برنامه‌ی چیده شده توسط فیزیوتراپیست دارد.

چه نوع روش فیزیوتراپی پس از سکته مغزی لازم است؟

انتخاب نوع فیزیوتراپی مورد نیاز پس از سکته مغزی ممکن است بسته به شدت سکته و نواحی از بدن که تحت تاثیر قرار گرفته اند، متفاوت باشد. با این حال، برخی از انواع روش های  رایج فیزیوتراپی که اغلب برای کمک به بیماران سکته مغزی برای بازیابی تحرک آن ها و بازگشت حدودی به زندگی قبل از سکته استفاده می شود عبارتند از:

  • تمرینات دامنه حرکتی – این تمرینات برای کمک به بهبود انعطاف پذیری و افزایش دامنه حرکتی در اندام های آسیب دیده طراحی شده اند.
  • تمرینات تقویتی – این تمرینات به ایجاد قدرت در عضلاتی که در اثر سکته مغزی ضعیف شده اند کمک می کند.
  • تمرین تعادل و هماهنگی – سکته مغزی می تواند بر توانایی حفظ تعادل و هماهنگی حرکات تأثیر بگذارد، بنابراین ممکن است تمرینات خاصی برای رفع این مسائل توصیه شود.
  • آموزش راه رفتن – این مورد شامل تمرین راه رفتن و سایر حرکات برای کمک به بهبود تحرک و کاهش خطر افتادن است.
  • آموزش عملکردی – این نوع درمان بر کمک به افراد در انجام وظایف روزمره مانند لباس پوشیدن، آراستن و تغذیه خود تمرکز دارد.

توجه به این نکته نیز مهم است که نوع خاص و مدت فیزیوتراپی به نیازها و اهداف منحصر به فرد هر فرد بستگی دارد. بنابراین در قدم اول یک متخصص واجد شرایط، مانند فیزیوتراپ یا کاردرمانگر، باید بیمار را ارزیابی کند سپس یک برنامه درمانی شخصی برای فرد ایجاد کند.

وظیفه اصلی متخصص فیزیوتراپی سکته مغزی چیست؟

متخصص فیزیوتراپی در درمان فرد مبتلا به سکته مغزی نقش مهمی در بهبود بیمار دارد و با انجام فیزیوتراپی و برنامه‌های مراقبتی مناسب، به کمک بیمار در روند بهبود و بازیابی حرکتی کمک می‌کند. برخی از وظایف اصلی او عبارتند از:

  • تنظیم برنامه مراقبتی: با توجه به شرایط فرد، متخصص فیزیوتراپی یک برنامه درمانی مناسب را تنظیم می‌کند تا بهبودی بیمار را تسریع بخشد و از بروز عوارض جانبی جلوگیری کند.
  • آموزش حرکات صحیح: او در مورد حالت و وضعیت بدنی فرد در زمان نشستن، دراز کشیدن و انجام حرکات، توضیحاتی ارائه می‌دهد تا فرد بتواند حرکات را به درستی انجام دهد و از آسیب دیگری جلوگیری کند.
  • افزایش استقلال حرکتی: با توصیه‌های مناسب، به فرد کمک می‌کند تا استقلال حرکتی خود را بهبود بخشد و از وسایل کمکی برای حرکت کمتر استفاده کند.
  • انگیزه‌بخشی: او به فرد انگیزه می‌دهد تا جلسات فیزیوتراپی را به شکل صحیح و با انگیزه به پیش ببرد و الگوهای حرکتی طبیعی را بیاموزد.
  • تقویت اندام‌ها: از طریق تمرینات و تکنیک‌های فیزیوتراپی، اندام‌های ضعیف را تقویت کرده و به فرد کمک می‌کند تا بهبود حرکتی خود را دست‌یابی کند.
  • همکاری با تیم توانبخشی: او با تیم توانبخشی و اعضای خانواده و دوستان فرد همکاری می‌کند تا در دوره بهبودی بهترین نتیجه را به دست آورند.
  • ارائه توصیه‌های عملی: درباره نحوه انجام فعالیت‌ها و حرکات، به فرد و خانواده‌اش توصیه‌های لازم را ارائه می‌دهد تا از صدمات جدید جلوگیری کنند و روند بهبودی را افزایش دهند.

سخن پایانی

در نتیجه‌ی سکته مغزی، بسیاری از عملکردهای بدنی افراد تحت تاثیر قرار می‌گیرند و برای بهبود و بازگشت به حالت عادی، تمرینات کاردرمانی فیزیوتراپی یکی از بهترین روش‌ها محسوب می‌شود.

تمرینات کاردرمانی سکته مغزی باعث بهبود عملکرد حرکتی، کنترل تعادل، افزایش استقامت، و افزایش قدرت عضلات و همچنین، باعث افزایش محدوده حرکتی، کاهش درد، و بهبود تاب‌آوری افراد می‌شوند.

تمرینات کاردرمانی و  حرکات فیزیوتراپی برای سکته مغزی باید توسط یک فیزیوتراپیست مجرب و با استفاده از تجهیزات مناسب، تعیین و نظارت شوند. برای دستیابی به نتایج مطلوب، باید تمرینات با تکرار منظم و به صورت پیوسته انجام شوند.

با انجام تمرینات کاردرمانی برای بیماران سکته مغزی، افراد مبتلا به سکته مغزی می‌توانند عملکرد حرکتی و روزمره خود را بهبود بخشند و به بازگشت به حالت عادی نزدیک شوند. بنابراین، توصیه می‌شود که افرادی سابقه سکته مغزی دارند، تمرینات کاردرمانی را به عنوان بخشی اساسی از درمان خود در نظر بگیرند.

اگر درد و مشکلات فیزیکی، شما را از انجام فعالیت‌های روزانه باز می‌دارد و شما به دنبال یک راه حل جدید و بی‌دردسر برای بهبود عملکرد بدن خود هستید، با خدمات فیزیوتراپی سایا، می‌توانید به سلامتی و فعالیت‌های روزانه خود برگردید.

در این مقاله در کلینیک فوق تخصصی فیزیوتراپی سایا به بررسی کاربرد فیزیوتراپی برای بیماران سکته مغزی و معرفی تمرینات کاردرمانی و فیزیوتراپی بعد از سکته مغزی پرداختیم که امیدواریم برای شما مفید بوده باشد. برای استفاده از انواع روش‌های فیزیوتراپی نوین می‌توانید همین حالا روی رزرو نوبت کلیک کرده یا با شماره 02186081671 تماس بگیرید و وقت نوبت خودتان رو بی‌دردسر رزرو کنید. هم‌چنین سوالات خود در مورد حرکات فیزیوتراپی برای سکته مغزی در منزل را می‌توانید در کامنت‌ها و دیدگاه‌های سایت از ما بپرسید تا از پاسخ متخصصان سایا بهره‌مند شوید.

در صورت نیاز به رزرو نوبت در کلینیک سایا
از طریق لینک زیر اقدام نمایید.

رزرو نوبت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *