هر آنچه باید در مورد ماساژ درمانی بدانید

تاریخ انتشار : 24 شهریور 1400 | آخرین به روز رسانی : 25 بهمن 1401
هر آنچه باید در مورد ماساژ درمانی بدانید

ماساژ درمانی به عنوان بخشی از طب مکمل یا جایگزین مانند انرژی درمانی، امروزه طرفداران زیادی در سراسر دنیا پیدا کرده است. این شیوه‌ی درمان جایگزین، شیوه‌ی جدیدی نیست و هزاران سال قدمت دارد. در این سری از مقالات سایت سایا قصد داریم تا در خصوص تمام جوانب ماساژ درمانی با هم صحبت کنیم. در ادامه با ما همراه باشید.

تاریخچه ماساژ درمانی چیست ؟

تاریخچه این درمان به حدود ۲۷۰۰ سال قبل از میلاد برمی گردد . در متن کتاب امپراطور زرد (كتاب مرجع طب داخلی چین) برای درمان فلج و تب و لرز به ورزش، ماساژ پوست و عضلات و نیز تمرینات بر روی دست و پا توصیه شده است. بقراط در حدود ۴۰۰ سال قبل از میلاد ضرورت استفاده از مالش را به عنوان یك درمان بخصوص در درمان آسیبهای ورزشی و جنگی ، به پزشكان گوشزد كرد. اسناد قدیمی دال بر استفاده ژاپنیها و نیز سایر تمدنها نظیر مصر، روم و عرب از ماساژ درمانی موجود است.

ماساژ درمانی به شیوه نوین و علمی، توسط هنریک لینگ (۱۸۳۹-۱۷۷۶) بر پایه ماساژ و ورزش بنیان نهاده شد.

دو برادر پزشک آمریکایی به نام جورج و چارلز تیلور پس از تحصیل در سوئد ، در سال ۱۸۵۰ این رشته را به آمریکا معرفی نمودند .

برای آشنایی با بهترین کلینیک ماساژ درمانی می توانید روی کلمه لینک شده کلیک کنید.

تاریخچه ماساژ درمانی

مزایای ماساژ درمانی

ماساژ بدن معمولاً به عنوان بخشی از طب جایگزین و مکمل در نظر گرفته می‌شود. تعداد مراکزی که ماساژ را به عنوان درمانی استاندارد برای تسکین عارضه‌ها و ناراحتی‌های مختلف، به ویژه آرام کردن درد، ارائه می‌دهند رو به افزایش است.

بر اساس پژوهش‌های انجام شده ماساژ درمانی به تسکین عارضه‌های زیر نیز کمک می‌کند:

ماساژ بدن علاوه بر خاصیت درمانی برای بسیاری لذت‌بخش نیز هست. تقویت احساس راحتی، آرامش از مزایای این درمان می باشد. اگرچه ماساژ درمانی فواید متعددی دارد، اما نمی‌توان آن را به عنوان جایگزینی برای درمان‌های معمول پزشکی محسوب کرد. بنابراین اگر می‌خواهید ماساژ درمانی را امتحان کنید، حتماً ابتدا با پزشک معالج خود مشورت کنید.

پیشنهاد مطالعه مقاله فواید ماساژ سینه

ماساژ درمانی کیفیت زندگی را بهبود می‌بخشد و درد ناشی از فیبرومیالژی را کاهش می‌دهد. پایین آوردن سطح اضطراب، بهبود کیفیت خواب، تسکین درد و ارتقاء کیفیت زندگی از فواید ماساژ درمانی به شمار می‌رود.

عوارض ماساژ

ماساژ بدن برای اکثر بیماران مفید است. با این حال ماساژ درمانی به بیماران دچار ناراحتی‌های زیر توصیه نمی‌شود:

  • اختلال‌های خونریزی دهنده یا مصرف داروهای رقیق کننده خون
  • سوختگی یا زخم‌های در حال التیام
  • ترومبوز وریدی عمقی
  • شکستگی
  • پوکی استخوان شدید
  • ترومبوسیتوپنی شدید (اختلال در پلاکت‌های خون)

قبل از شروع ماساژ درمانی درباره مزایا و عوارض احتمالی آن با متخصص طب فیزیکی مشورت کنید، به ویژه اگر باردار هستید یا از سرطان یا دردی بدون علت مشخص رنج می‌برید. بعضی ماساژها باعث می‌شود که بیمار فردای روز درمان احساس کوفتگی کند. در هر حال ماساژ نباید دردناک یا ناراحت کننده باشد. بنابراین هرگاه هنگام ماساژ احساس درد یا ناراحتی کردید، حتماً به متخصص اطلاع دهید. اکثر عوارض جدی ماساژ بدن نتیجه اعمال فشار بیش از حد در حین درمان است.

عوارض ماساژ درمانی

موارد منع ماساژ درمانی

به نظر می‌رسد ماساژ درمانی چند خطر جدی داشته باشد. اگر توسط یک درمانگر آموزش‌دیده و باتجربه انجام شود و اگر هشدارهای مناسب به خوبی دنبال شوند، تعداد صدمات جدی گزارش‌شده  بسیار کم می‌شود. عوارض جانبی ماساژ درمانی ممکن است شامل درد به طور موقت یا ناراحتی، کبودی، تورم و حساسیت یا آلرژی به روغن‌های ماساژ باشد.

هشدارها در مورد ماساژ درمانی عبارت‌اند از:

  • از ماساژ شدید برای افراد مبتلا به اختلالات خونریزی، تعداد پلاکت خون پایین و یا کسانی که داروهای رقیق‌کننده خون مانند وارفارین مصرف می‌کنند، اجتناب شود.
  • ماساژ نباید در هر ناحیه از بدن با لخته شدن خون، شکستگی، زخم باز یا التیام‌یافته، عفونت‌های پوستی، استخوان‌های ضعیف (مانند پوکی استخوان یا سرطان) و یا ناحیه‌ای که اخیراً یک عمل جراحی در آن انجام شده است، انجام شود.
  • اگر چه ماساژ درمانی به طور کلی برای بیماران مبتلا به سرطان امن به نظر می‌رسد، آن‌ها باید قبل از داشتن ماساژهایی که با فشارهای شدید و عمیق همراه است، با انکولوژیست خود مشورت کنند. معمولاً هر گونه فشار مستقیم روی تومور توصیه نمی‌شود. بیماران مبتلا به سرطان باید هر گونه نگرانی در مورد ماساژ درمانی را با انکولوژیست خود در میان بگذارند.
  • زنان باردار باید قبل از ماساژ درمانی با پزشک خود مشورت کنند.

برای برخی از بیماری‌ها و شرایط پزشکی ماساژ درمانی به طور کلی منع شده است و یا باید در زمان خاصی از آن اجتناب شود. این بیماری‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • بیماری‌های سیستمیک مسری یا عفونی، از جمله سرماخوردگی
  • شرایط حاد که نیاز به کمک‌های اولیه یا مراقبت‌های پزشکی دارند.
  • فشارخون شدید ناپایدار
  • تب بالا و قابل‌توجه

تکنیک‌های ماساژ درمانی

یک ماساژور درمانی خبره می‌تواند با انواع ابزارها و تکنیک‌های ماساژی که دارد به شما کمک کند. این تکنیک‌ها می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

ماساژ درمانی استروک

یک تکنیک ماساژ درمانی بدن ابتدایی و در عین حال مؤثر است که هم جهت با جریان خون انجام می‌شود. این تکنیک با پراکنده‌سازی و دور کردن مایع از محل آسیب‌دیدگی به کاهش التهاب و تورم کمک می‌کند.

ماساژ درمانی نیدینگ

به روش‌های مختلفی قابل اجرا است. هر کدام از این روش‌ها با توجه به قسمتی از دست که از آن برای ماساژ درمانی استفاده می‌شود نامگذاری می‌شوند، مانند نیدینگ با انگشت شست و نیدینگ با کف دست. فشار می‌بایست با توجه به هدف از انجام ماساژ و حجم بافت‌های تحت درمان اعمال شود.‌ ریتم و تعداد حرکات هم به اندازه فشار مهم است، زیرا در اینجا فشار به صورت متناوب (نه پیوسته) اعمال می‌شود.

آزادسازی مایوفاشیال

این یک تکنیک دستی برای کشش دادن به فاشیا است که با هدف متعادل‌سازی بدن انجام می‌شود. فاشیا که بین پوست و ساختار درونی عضله و استخوان قرار دارد، یک شبکه یکپارچه از بافت همبند است که عضلات، اندام‌ها و ساختارهای اسکلتی موجود در بدن را پوشش داده و آن‌ها را به هم متصل می‌کند. آسیب‌ها، استرس، ضربات و نادرست بودن وضعیت قرارگیری بدن می‌توانند باعث محدودیت فاشیا شود که به این ترتیب هدف تکنیک آزادسازی مایوفاشیال از بین بردن محدودیت‌های فاشیا و احیای بافت‌ آن خواهد بود.

درمان نقاط ماشه‌ای

درمان نقاط ماشه‌ای یک تکنیک فیزیوتراپی است که در آن با اعمال فشار بر بافت عضلات حساس به لمس، درد و اختلال عملکرد بخش‌های دیگری از بدن کاهش می‌یابد. نقاط ماشه‌ای مایوفاشیال یک سری نقاط دارای حساسیت شدید، با یک کانون انقباضی پردرد می‌باشد ، که اغلب در نقاط طب سوزنی قرار دارند. همچنین، معمولاً گره‌های عضلانی همان نقاط ماشه‌ای هستند.

ماساژ درمانی فریکشن عمقی

این روش درمانی برای بافت‌های همبند عرضی است که مستقیماً با انگشتان دست انجام می‌شود. در تکنیک فریکشن عمقی یک فشار کم و زیاد شونده (نوسانی) عمود بر جهت طولی فیبرهای بافت اعمال می‌شود. از این تکنیک بیشتر برای از بین بردن بافت‌های اسکار ضخیم و درد آفرینی استفاده می‌شود که در تاندون‌ها و رباط‌های آسیب دیده به وجود می‌آیند. اگر این ضایعه‌ها کم نشوند، به احتمال زیاد باعث ناراحتی‌های بیشتر شده و خیلی سریع‌تر از آنچه انتظار می‌رود بدتر شوند.

ماساژ درمانی فشاری

اعمال فشار ریتمیک بر روی عضلات باعث افزایش جریان خون عمقی و نرم شدن بافت‌ها می‌شود. عموماً از این تکنیک برای گرم کردن و آماده‌سازی جهت انجام ماساژهای عمقی‌تر و تخصصی‌تر استفاده می‌شود.

ماساژ درمانی بین‌فیبری

از تکنیک‌های اصطکاک بین‌فیبری، به شکل عمومی برای کشش و گسترش گروه‌های عضلات بزرگ استفاده می‌شود؛ همچنین، در بافت‌های همبند و عضلات درگیر، از تکنیک اصطکاک عرضی عمقی برای کاهش چسبندگی بافت‌های اسکار و کمک به تقویت و انعطاف‌پذیر شدن بافت‌ها در طول فرایند بهبود استفاده می‌شود.

ماساژ درمانی سوئدی

ماساژ درمانی سوئدی یک ماساژ درمانی قدیمی، پایه ای و بی نظیر است که در آن همزمان از ضربات نرم و سفت استفاده می شود. شما بر روی یک میز صاف ماساژ قرار گرفته اید. ماساژ درمانی با میان بدن شما شروع می شود، وارد کردن ضربه هایی طولانی و برس مانند در راستای کمر، کتف ها،‌ دست ها، سپس پاها و پایین کمر کار خود را آغاز می کند. متخصص از تکنیک های متنوعی استفاده می کند و می تواند از کف دست،‌ انگشتان دست یا نوک انگشتان برای اعمال فشار بر نقاط خاصی از عضلات بهره گیرد، این روش ها کمک زیادی به نرم کردن و کشش عضلات می کند.

برای کسب اطلاع بیشتر در مورد قیمت ماساژ درمانی در کلینیک سایا می توانید بر روی کلمه لینک شده کلیک کنید.

انواع روش های ماساژ درمانی

 

 

دسته بندی : مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *