آیا ماساژ درمانی عوارض دارد؟

تاریخ انتشار : 31 شهریور 1400 | آخرین به روز رسانی : 25 بهمن 1401
آیا ماساژ درمانی عوارض دارد؟

آیا ماساژ درمانی عوارض دارد؟

شواهد علمی در زمینه‌ی ماساژ درمانی، محدود است. دانشمندان هنوز به درستی نمی‌دانند که در زمان دریافت ماساژ، چه تغییراتی در بدن رخ می‌دهد، آیا این تغییرات تاثیری بر سلامتی دارند و اگر دارند، چطور چنین تاثیری می‌گذارند. ماساژ درمانی، به‌نظر می‌رسد که احتمالا خطرات جدی را به دنبال ندارد، البته به شرطی که به درستی استفاده شود و تحت‌نظر متخصصان ماساژ و افراد آموزش‌دیده، انجام شود. با این حال ما در ادامه عوارض ماساژ درمانی و موارد منع آن را برای محکم کاری بررسی کرده ایم.

برای آشنایی دقیق تر درباره ماساژ درمانی می توانید بر روی کلمه لینک شده کلیک کنید.

عوارض ماساژ درمانی

به نظر می‌رسد ماساژ درمانی چند خطر جدی داشته باشد. اگر توسط یک درمانگر آموزش‌دیده و باتجربه انجام شود و اگر هشدارهای مناسب به خوبی دنبال شوند، تعداد صدمات جدی گزارش‌شده  بسیار کم می‌شود. عوارض ماساژ درمانی ممکن است شامل درد به طور موقت یا ناراحتی، کبودی، تورم و حساسیت یا آلرژی به روغن‌های ماساژ باشد.

هشدارها در مورد عوارض ماساژ درمانیعبارت‌اند از:

  • از ماساژ شدید برای افراد مبتلا به اختلالات خونریزی، تعداد پلاکت خون پایین و یا کسانی که داروهای رقیق‌کننده خون مانند وارفارین مصرف می‌کنند، اجتناب شود تا از عوارض ماساژ درمانی جلوگیری شود.
  • ماساژ نباید در هر ناحیه از بدن با لخته شدن خون، شکستگی، زخم باز یا التیام‌یافته، عفونت‌های پوستی، استخوان‌های ضعیف (مانند پوکی استخوان یا سرطان) و یا ناحیه‌ای که اخیراً یک عمل جراحی در آن انجام شده است، انجام شود.
  • اگر چه ماساژ درمانی به طور کلی برای بیماران مبتلا به سرطان امن به نظر می‌رسد، آن‌ها باید قبل از داشتن ماساژهایی که با فشارهای شدید و عمیق همراه است، با انکولوژیست خود مشورت کنند. معمولاً هر گونه فشار مستقیم روی تومور توصیه نمی‌شود. بیماران مبتلا به سرطان باید هر گونه نگرانی در مورد ماساژ درمانی را با انکولوژیست خود در میان بگذارند.
  • زنان باردار باید قبل از ماساژ درمانی با پزشک خود مشورت کنند.

برای برخی از بیماری‌ها و شرایط پزشکی ماساژ درمانی به طور کلی منع شده است و یا باید در زمان خاصی از آن اجتناب شود تا به دور از عوارض ماساژ درمانی باشد. این بیماری‌ها شامل موارد زیر هستند:

  • بیماری‌های سیستمیک مسری یا عفونی، از جمله سرماخوردگی
  • شرایط حاد که نیاز به کمک‌های اولیه یا مراقبت‌های پزشکی دارند.
  • فشارخون شدید ناپایدار
  • تب بالا و قابل‌توجه

افرادی که مبتلا به اختلالات انعقاد خون هستند، تعداد پلاکت‌های خون آنها کم است و افرادی که داروهای رقیق‌کننده‌ی خون مثل «وارفارین» مصرف می‌کنند، نباید تحت درمان با ماساژهای شدید قرار بگیرند.

باید از ماساژ دادن بعضی از نواحی بدن اجتناب شود؛ قسمت‌هایی که لخته خون، شکستگی، زخم باز یا زخم در حال خوب‌شدن، عفونت‌های پوستی یا استخوان‌های ضعیف (بر اثر پوکی استخوان یا سرطان)، وجود دارد یا اخیرا تحت عمل جراحی قرار گرفته است.

عوارض ماساژ درمانی

 با وجود اینکه به‌نظر می‌رسد ماساژ درمانی برای بیماران مبتلا به سرطان ایمن است، این بیماران قبل از اینکه تحت درمان با ماساژ قرار بگیرند که شامل فشارهای عمیق و شدید است، باید با پزشک سرطان‌شناس مخصوص خود مشورت کنند و اجازه بگیرند.

هرگونه فشار مستقیم روی تومورها، معمولا نتایج ناخوشایندی به‌دنبال دارد.

بیماران مبتلا به سرطان، باید در مورد نگرانی‌ها و موارد مهمی که ممکن است در مورد جلسه‌ی ماساژ درمانی به آن نیاز پیدا کنند، با پزشک مخصوص خود مشورت کنند. زنانی که دوران بارداری هستند، قبل از اینکه از خدمات ماساژ درمانی استفاده کنند، باید با پزشک خود مشورت کنند تا در معرض عوارض ماساژ درمانی قرار نگیرند.

برای آشنایی با بهترین کلینیک ماساژ درمانی می توانید روی کلمه لینک شده کلیک کنید.

چه کسانی در معرض عوارض ماساژ درمانی هستند؟

افراد مبتلا به بیماری قلب و عروقی

در مورد کسانی که بیماری‌های قلبی عروقی دارند ماساژ موضعی یک منطقه کوچک مشکلی ایجاد نخواهد کرد. تنها ماساژهای عمومی که گردش خون را افزایش می‌دهند ممکن است فعالیت قلب را افزایش دهند و خطرناک باشند.

در مورد بیماری​های بدخیم‌ و سرطان‌ها نیز نباید نواحی بدخیم یا اطراف تومور ماساژ داده شود چون با افزایش گردش خون خطر انتشار سلول‌های سرطانی ممکن است افزایش پیدا کند، اما برای مثال در کسی که در قسمتی از بدنش سرطان دارد و آن قسمت ربطی به عضلات کمر ندارد، ماساژ ناحیه کمر قطعا مشکلی برای او ایجاد نخواهد کرد و عوارض ماساژ درمانی بروز نخواهد کرد.

پیشنهاد مطالعه مقاله فواید ماساژ سینه

کوفتگی و رگ‌به‌رگ شدن نیز نوعی التهاب حاد محسوب می‌شود و نباید در این موارد از ماساژ استفاده کرد. درمورد بیماری‌های پوستی و عفونت‌ها نیز نباید آن قسمت از پوست که دچار عفونت یا بیماری است ماساژ داده شود، زیرا ممکن است باعث گسترش آن شود. همچنین در موارد تب بالا به دلیل اینکه گردش خون افزایش می‌یابد بهتر است از ماساژ استفاده نشود.

مبتلایان به واریس

واریسی‌ها نباید ماساژ بگیرند افرادی که دارای مشکلات انعقادی خون هستند یا کسانی که باید به دلیلی از داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین استفاده کنند نباید به صورت عمقی و خشن ماساژ داده شوند. ماساژ دادن در اینگونه افراد ممکن است باعث ایجاد خونریزی‌های زیرجلدی یا حتی داخل عضله شود و برای بیمار مشکل ایجاد کند.

همچنین در مواردی که لختگی خون وجود دارد عوارض ماساژ درمانی می‌تواند بسیار خطرناک باشد. برای مثال ماساژ دادن در کسانی که به دلیلی در عروق پایشان لخته خون ایجاد می‌شود، می‌تواند باعث به حرکت واداشتن لخته در عروق شود.

همچنین ماساژ خشن روی واریس‌ها، وریدها و سیاهرگ‌هایی که بیش از حد متورم هستند و از زیر پوست برجسته شده‌اند قطعا می‌تواند باعث تحریک آنها و ایجاد مشکلات شود.

درمان واریس

فواید ماساژ درمانی

این بخش را برای شما اضافه کردم که خیلی نگرانی عوارض ماساژ درمانی شما را احاطه نکند. در حالت کلی ماساژ درمانی به دور از عوارض بوده و دارای مزایا زیر است.

نکات بیشتر برای جلوگیری از بروز عوارض ماساژ درمانی

  • ماساژ درمانی را جایگزین شیوه‌های معمول درمان نکنید و به‌خاطر ماساژ درمانی، مراجعه به پزشک برای حل یک مشکل خاص را به تعویق نیندازید. ماساژ درمانی همان‌طور که گفتیم باید به عنوان طب مکمل یا جایگزین مورد توجه قرار بگیرد.
  • اگر درگیر شرایط پزشکی خاصی هستید و نمی‌دانید که آیا ماساژ درمانی برای شما مناسب است یا خیر، درمورد سؤالات و نگرانی‌های خود با پزشک‌تان مشورت کنید. پزشک‌تان می‌تواند در انتخاب یک درمانگر ماساژ به شما کمک کند. همچنین می‌توانید به‌دنبال مقاله‌های علمی و رسمی منتشر شده در مورد ماساژ درمانی در شرایط فیزیکی‌تان بگردید.
  • قبل از اینکه درمورد شروع ماساژ درمانی تصمیم گیری کنید، در مورد دوره‌های آموزشی، مدارک و مجوزهای لازم و تجربه‌ی درمانگر مورد نظرتان تحقیق کنید. در خصوص تعداد درمان‌هایی که نیاز دارید، هزینه‌ها و پوشش بیمه، پرس‌وجو کنید.
  • اگر درمانگر ماساژ، به شما روش‌های جایگزین دیگری مانند گیاهان دارویی یا سایر مکمل‌ها یا حتی رژیم غذایی خاصی پیشنهاد کرد، حتما قبل از هر چیز آن را با پزشک عمومی‌تان در میان بگذارید.
  • به همه‌ی پزشکانی که برای موارد مختلف به آنها مراجعه می‌کنید، در مورد روش‌های مختلف طب مکمل یا جایگزین که استفاده می‌کنید، اطلاعات کامل بدهید. کاملا برای آنها تشریح کنید که برای حفظ سلامتی خود، چه کارهایی انجام می‌دهید. این توضیحات به پزشکان کمک می‌کند که به بهترین شکل ممکن ایمنی و سلامت‌تان را حفظ کنند و از عوارض ماساژ درمانی جلوگیری کنند.

برای کسب اطلاع بیشتر در مورد قیمت ماساژ درمانی در کلینیک سایا می توانید بر روی کلمه لینک شده کلیک کنید.

دسته بندی : ماساژ درمانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *